Leveranciers

De Nieuwe Melkboer

De Nieuwe Melkboer, de broers Tom en Bart, verbouwen in Twente zelf sojabonen en maken er om de hoek sojadrank van. Wekelijks komen ze deze in herbruikbare emmers brengen naar Verpakkings Vrij Vegan. Daar wordt de ‘melktap’ en de sojaghurt per bakfiets tot jouw deur bezorgt. De kortste weg van sojaplant naar jouw keuken!

Zie hier meer en de producten     


Yerba

Yerba, gelegen aan het Museumplein in Amsterdam, is een plantgerichte restaurant. Met dezelfde passie produceert en verkoopt Yerba plantaardige kaas-alternatieven, met de hand gemaakt door hun chef-kok Walter Marskamp.

Zie hier meer en hun producten

Wilder-Land

Wilder-Land is ervan overtuigd dat we naar een economie toe moeten waar “herstel” centraal staat. Want we putten de aarde nog steeds uit.

Door (on)kruiden in te zaaien op de randen van akkers en weilanden, creëren we weer kansen voor leven, zoals bijen en vlinders. Zo herstellen we samen met boeren de biodiversiteit in Nederland. Hoe meer kruiden wij inzaaien bij boeren, Hoe meer bijen en vogels terugkomen in Nederland. Dat scheelt ook nog vele kilometers transport, is goed voor onze Nederlandse natuur en levert heerlijke thee op. Win-win-win!

Zie hier meer en hun productenVegan Bear Chef

De Vegan Bear Chef is Gabriele, een Italiaanse vegan Chef in Amsterdam. Hij wil laten zien dat de veganistische levensstijl niet zo moeilijk te volgen is en mensen inspireren met de plantaardige recepten. Hij verwent ons met zijn kazen en een fijne selectie kant-en-klaarmaaltijden. Zijn vegan kazen zijn niet van cashewnoten, maar van groente: dit geeft een unieke smaak.

Zie hier meer de productenDutch Weed Burger

The Dutch Weed Burger maakt plantaardig en eiwitrijk eten verrijkt met lokaal geteeld zeewier uit de Oosterschelde. Zeewier is een oerplant en de basis van al het leven op aarde, en bevat veel vitamines, mineralen, omega-3-6-9 vetzuren en zitten boordevol eiwitten, ijzer en calcium. Het telen van zeewier scheelt enorm in het land-, water- en grondstoffen-gebruik! Het is de perfecte vervanger voor vlees, zonder al het dierenleed en de belasting op de aarde.

Zie hier meer en de producten       


Mr. & Mrs. Watson

Mr. & Mrs. Watson willen mensen
versteld doen staan van de mogelijkheden die de plantaardige keuken
biedt. Comfort food gemaakt met liefde, door mensen met passie voor goed
eten. Mr. & Mrs. Watson heeft naast de vegan kaasmakerij in hun
keuken in Duivendrecht ook een restaurant aan de Linnaeuskade. Mr. & Mrs. Watson staan bekend om hun vegan kaasjes, die o.a. de “Best Vegan Cheese” award van PETA won.

Zie hier meer en hun producten

Jackfruit Vleesballen (ook ter plekke)

Meet Jack

In Haarlem maakt Meet Jack heerlijke vleesvervangers van jonge jackfruit.
Jackfruit is het grootste en meest vlezige fruit met textuur ter wereld. Het groeit erg snel, heeft heel weinig water nodig en heeft geen pesticiden of chemicaliën nodig. Jackfruitbomen kunnen maar liefst 200 jackfruits per jaar produceren. Door
mensen meer jackfruit te laten eten, helpen we boeren om geld te verdienen met het gewas. Daarom wordt jackfruit beschouwd als een klimaatvriendelijk gewas.

Zie hier meer en hun producten


Tuintje van Adam

Tuintje van Adam is opgezet door Chris Bondam, en is “in de stad, voor de stad”. Hun producten zijn duurzaam, geheel lokaal en circulair door middel van stadslandbouw geteeld in Amsterdam. Tuintje van Adam wil Amsterdammers de mogelijkheid bieden om het hele jaar door verse, gezonde paddenstoelen te proeven.

Zie hier meer informatie en hun producten


What’s Growing On

What’s Growing On werd in 2019 geboren als een kleine verticale boerderij in het hart van Amsterdam, waar ze begonnen met het produceren van onze eerste kiemgroente. What’s Growing On wil de versheid van de natuur op jouw tafel te brengen door een gezond en smaakvol product van hoge kwaliteit te leveren dat al je maaltijden kan verrijken.
Achter dit project zit de professionele chef-kok Miikka Puikkonen, met meer dan 20 jaar ervaring in de keuken van verschillende eersteklas en Michelin-sterrenrestaurants in Europa.

Zie hier meer informatie en de producten

Brandmeesters

Brandmeester’s is gespecialiseerd in het op kleine schaal branden van heerlijke koffie. In het kleurenpalet van de melanges herkent u de toewijding van Brandmeester’s om het allerbeste uit elke ‘specialty coffee’ naar boven te halen, voor een topklasse koffie met meer karakter, complexiteit en nuance. Dit doen ze in hun micro branderij in Boesingheliede (Haarlemmermeer).

Zie hier meer en hun producten.


IDorganics

ID organics is een biologische en milieubewuste groothandel, inpakker, notenbrander en chocolier. Ze zijn gevestigd in Zaandam. IDorganics koopt haar biologische grondstoffen zo veel mogelijk rechtstreeks in bij de boer. Bij IDorganics bewerken ze deze grondstoffen zelf in hun bedrijf in Zaandam: mengen, roosteren, branden en chocolateren. Ook het verpakken doen ze daar, waar ze met de bakfiets van Verpakkings Vrij Vegan worden opgehaald voor de meest milieuvriendelijke keten. Ook hebben ze veel medewerkers ‘met een rugzakje’.

Zie hier meer informatie en de producten

.