Hoe werkt het?

Uitleg over hoe Verpakkings Vrij Vegan werkt

Je kan Verpakkings Vrij Vegan gewoon gebruiken als een webshop. Je bestelt wat je wilt hebben, we komen bij je langs en bezorgen je boodschappen. Bij bestelling kan je voor het grootste deel van de stad uit twee of drie tijdslots kiezen, zie hieronder welke. Je krijgt de donderdag voor de levering een e-mail met daarin de tijd waarop we – binnen dat tijdslot – verwachten voor je deur te staan: in praktijk zijn we nooit meer dan een half uur eerder of later.

Als je tot en met woensdag bestelt komen we de vrijdag of zaterdag erop. Bestel je donderdag of vrijdag dan wordt het vrijdag of zaterdag erop (dus een week later). De reden is dat sommige producten bij productie apart worden gehouden en níet in plastic worden verpakt. Bovendien maken we donderdag dus een planning hoe laat we waar zijn, zodat alle klanten precies weten hoe laat we voor hun deur staan – we zijn zelden meer dan 20 minuten te vroeg of te laat.

Je kan veel producten in twee varianten krijgen:

* los, waarbij je het in je eigen voorraadpotten geleverd krijgt.

* in statiegeld potten: je betaalt dan eerst €0,50 of €1,- euro per pot extra, die je volledig terugkrijgt als je de potten weer inlevert. Dit kan dan ter plekke constant, of als korting op je nieuwe bestelling. Voor de sojaghurt geldt dan ook een langere houdbaarheid.

Er zijn ook producten die per stuk worden verkocht, zoals de vegan kazen en vlees-opvolgers.

 
Alle producten, statiegeld of niet, kan je online bestellen. Een aantal producten kan je met pin ook ter plekke kopen, dus zonder ze besteld te hebben. Dit gaat om de houdbare artikelen, met name de kruidenierswaren, maar ook de burgers en bitterballen die bevroren geleverd worden.
 

Je kan bij bezorging meteen bestellen voor de volgende week of een paar weken verderop, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat of daar behoefte aan hebt. Als je dat doet betaal je alles bij levering. Zo kan je een abonnement maken: als je elke keer meteen weer voor de volgende week bestelt, kan je elke week bijvoorbeeld soja-zuivel, vegan kazen en kiemgroente krijgen. Mocht je niet thuis zijn dan moet je de bezorgkosten en kort houdbare producten wel betalen: deze kosten hebben we immers al gemaakt.

 

Lever-tijdstippen

 

De bakfiets van Verpakkings Vrij Vegan komt meestal op vrijdag of soms op zaterdag langs met de door jou bestelde producten.

Tot en met 29 januari kan je zaterdag ook je producten afhalen, dan zonder bezorgkosten. In februari zullen er wel een aantal mogelijkheden zijn om te laten bezorgen.

Hieronder te lezen, hiernaast in de kaart te zien: blauwe gebieden hebben dezelfde tijdslots, groene punten zijn de afhaalpunten. Klik op de punten of gebieden om de tijden te zien. Of lees gewoon verder.

 

Zuidoost / Diemen / Duivendrecht

Bezorgen vrijdag 17-19u

Afhalen Buurtservicepunt Michelle vrijdag 18-18:30u

Afhalen hoek Bijlmerdreef / I. Richaardstr. zaterdag 29 jan 16-16:30u

Zuid

Bezorgen vrijdag 15-17u

Bezorgen vrijdag 19-21u

Bezorgen zaterdag 17:30-18:30u

Afhalen Van der Helstplein zaterdag 29 jan 17-17:30u

West / Centrum

Bezorgen vrijdag 13-15u

Afhalen hoek JP Heijne straat / v Lennepkade zaterdag 29 jan10:45-11:15u

Nieuw West

Bezorgen vrijdag 13-15u

Bezorgen zaterdag 9-10u

Afhalen Burg Fokstr / Burg De Vlugtstr zaterdag 29 jan 10:00-10:30u

Oost

Bezorgen vrijdag 12-14u

Bezorgen vrijdag 19-20u

Afhalen Javaplein zaterdag 29 jan14:45-15:15u

Amstelveen / Ouderkerk

Bezorgen vrijdag 15-17u

Noord (binnen ring)

Bezorgen vrijdag 13-15u

Afhalen Zonneplein zaterdag 29 jan 12-12:30u

Landelijk noord

Enkel 2e en 4e zat van de maand, dus 29 januari, 12 en 26 februari.

Afhalen Holysloot zaterdag 29 jan 13:30-14:00u

Bezorgen zaterdag 29 jan,  12 en 26 februari 13:00u-14:30u

 

Oh en de zwarte puntjes op de kaart? Dat zijn onze leveranciers.

 

Mocht je in toch op het andere tijdstip willen, e-mail ons dan even – dan kijken wat we voor je kunnen doen.