Voordelen

Zie hier de voordelen van onze werkwijze voor milieu, dier én jou!

Klimaatvriendelijk

Het eten van plantaardige producten is de snelste weg naar een effectieve klimaataanpak! Maar liefst 15% van de CO2-uitstoot komt voor rekening van de bio-industrie. Het oppervlakte dat nodig is voor al onze dieren en hun voer zorgt ook voor veel ontbossing – 80% van de ontbossing in het Amazonegebied is door veehouders. De soja van onze sojadrank komt bovendien uit Nederland! Het vervoer van eten kan ook klimaatimpact hebben: Verpakkings Vrij Vegan werkt zo veel mogelijk met lokale leveranciers samen. De meeste van onze producten worden in Amsterdam of directe omgeving gemaakt van zo veel mogelijk Nederlandse grondstoffen.


Plastic soep

Veel eten wordt verpakt in plastic, maar slechts 5% van alle plastic wordt gerecycled. Verpakkingen maken kost energie, het verwerken van afval ook. Als dat verwerken al lukt: jaarlijks komt 8 miljoen ton plastic in zee. Er wordt op veel punten aan gewerkt aan meer recycling en andere halve oplossing, maar vaak kunnen we ook prima zonder verpakkingen. Op naar een afval-arm of zelfs afval-vrij leven!


Diervriendelijk

In Nederland worden dagelijks 1,8 miljoenen dieren geslacht. Het merendeel kippen en kuikens maar toch doden we ook 42.000 varkens en 6.000 koeien per dag. Veel van deze dieren leven in slechte omstandigheden en worden zo snel vetgemest dat ze door hun benen zakken. Ook melkkoeien hebben geen best leven: de gemiddelde levensduur van melkvee is nog geen zes jaar, terwijl een koe normaal 15 tot 25 jaar oud wordt. Na vijf jaar is de koe echter al zo uitgemergeld dat ze minder melk begint te geven en dus wordt afgemaakt. Een melkkoe moet elk jaar een kalfje krijgen om melk te blijven geven: de jongetjes worden meteen afgemaakt, de meisjes snel bij hun moeder weggehaald omdat ze anders de melk op zouden drinken. Diervriendelijk vlees bestaat niet, maar diervriendelijk zuivel is ook ver weg.


Gezond

De meeste veganisten eten gezonder dan de mensen die veel dierlijke producten eten. Veganistisch eten vermindert de kans op kanker, veganisten hebben tot 75% minder risico op een hoge bloeddruk en 42% kleinere kans op overlijden door een hartziekte. Wel is het van belang om te zorgen dat je genoeg eiwitten binnen krijgt. De vlees- en zuivelvervangers van Verpakkings Vrij Vegan zijn een mooie start, en voor veganistische sporters hebben we ook eiwit-poeder om als supplement te gebruiken.


Gemakkelijk

Veel mensen willen wel milieuvriendelijker boodschappen doen maar vinden dit lastig te combineren met hun normale drukke leven. Met een drukke werkweek, misschien kinderen en ook je eigen hobby’s heb je geen zin om zaterdag vier winkels langs te fietsen om verpakkingsvrije en lekkere veganistische producten te krijgen. Verpakkings Vrij Vegan maakt dit makkelijk: plaats eenmalig een wekelijkse bestelling toe, en elke week staan we op hetzelfde dagdeel bij je voor de deur om de lekkere, lokale en milieuvriendelijke producten af te leveren!