De nieuwe melkboer

Al generaties lang wordt er door deze familie melk geproduceerd. Waar de voorouders destijds al met de tijd mee zijn gegaan door het produceren van koemelk speelt ook de huidige generatie, de broers Bart en Tom, opnieuw in op de ontwikkelingen van deze tijd. Ze willen het werk van de generaties voor hun graag voortzetten, maar dan op onze manier. In 2016 wisten ze het: plantaardig!

Stapsgewijs zijn ze onderzoek gaan doen, en in 2017 haalden ze onze eerste echte oogst binnen; soja van Twentse bodem. Zij zijn zich gaan verdiepen in de mogelijkheden van dit gewas, en raakten in dit proces steeds meer overtuigd van de mogelijkheden van soja als melk-producerend gewas. Met hun eigen Neder-soja kunnen we verder gaan bouwen op het fundament wat de generaties voor hun hebben gelegd.

DNM%20zaaien.png

Sinds november 2020 is de sojadrink te verkrijgen. De soja die Bart en Tom gebruiken komt 100% uit Nederland, dit maakt deze sojadrink een lokaal product. Naast dat de  sojadrink een duurzaam en plantaardig product is, is het ook nog eens lekker en gezond. Bart en Tom laten andere Nederlandse boeren zien en inspireren dat het ook plantaardig kan!

Samen met de consument en andere Nederlandse boeren bouwt De Nieuwe Melkboer aan een geheel nieuwe melkweg. De kortste weg van plant naar klant. Verpakkings Vrij Vegan werkt hier graag aan mee! Doe jij ook mee?

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.