Over ons

Leer over onze oprichting, en hoe je op de hoogte kan blijven.

Ons verhaal

Steeds meer mensen eten vegetarisch of veganistisch. Ook proberen steeds meer mensen hun afval te reduceren door (plastic) verpakkingen te vermijden. De combinatie blijkt echter dubbel lastig, omdat veel specifiek veganistische producten nergens (plastic) verpakkingsvrij te krijgen zijn. Verpakkings Vrij Vegan vult deze niche. Amsterdammers kunnen veganistische verpakkingsvrije boodschappen bestellen en die wordt per bakfiets thuis afgeleverd in (naar keuze) statiegeld potten of zelfs je eigen potten, pannen en flessen!

Steeds vaker worden nieuwe producten niet ontwikkeld door grote bedrijven maar van onderop. In Amsterdam en omgeving zijn tal van bedrijven die vernieuwende en veelal milieuverantwoorde producten maken. De producten van Verpakkings Vrij Vegan zijn zo veel mogelijk lokaal en biologisch geproduceerd. De kortste weg van producent naar bord is de bakfiets van Verpakkings Vrij Vegan!

Assortiment
Verpakkings Vrij Vegan biedt geen volledig assortiment, maar biedt voor veganisten relevante producten die elders nauwelijks tot niet (plastic) verpakkingsvrij te krijgen zijn. De producten zullen zoveel mogelijk biologisch van oorsprong zijn en lokaal geproduceerd worden. Er zijn dus vega-burgers en kaas, sojadank en soyghurt, thee en diverse kruidenierswaren.

De oprichter

Jesse de Wit is in 2020 met het plan voor Verpakkings Vrij Vegan gekomen vanuit persoonlijke ergernis: in zijn streven om afval zo veel mogelijk te voorkomen, bleef zijn belangrijkste bron van afval de verpakkingen van soja-yoghurt en vegetarische burgers. Beide zijn onmogelijk om verpakkingsvrij te kopen: dit moet beter kunnen – anno 2021 is er genoeg technologie, milieubewustzijn en organisatiekracht voor een nieuwe oplossing voor dit probleem. Jesse is de drijvende kracht achter Verpakkings Vrij Vegan, maar krijgt veel hulp en advies van heel wat anderen.

 

Ontvang de twee-wekelijkse nieuwsbrief!

Please wait...

Bedankt voor het inschrijven voor de nieuwsbrief!

Facebook

+- drie updates per week

Twitter

+- 10 updates per week

Instagram

+- drie updates per week